Home Selfmadeburgers Selfmadefood Events Over ons Contact Offerte aanvragen

Potje Pompoen

Welkom op de pagina van ‘’Potje Pompoen’’. Uw dagelijkse smaakmaker! Dit concept is begonnen toen ik voor iemand aan het thuiskoken was. Er stond heerlijke Pompoen en rode curry op het menu. De ‘’leftovers’’ hebben we bewaard en daarvanuit is ons potje ontstaan. Nadat het in de koelkast is beland, heb ik het op een tosti gesmeerd, heb ik er pasta van gemaakt en is er van dit heerlijke mengsel genoten op ‘Nikstevierenvrijdag’ op de quesadilla’s.
Waar smaakt het dan precies naar? Goede vraag, want de smaak is bijna niet te vergelijken met andere groentes. Het is goed te omschrijven als fris en kruidig, en de structuur is erg romig, terwijl er bijna geen vetten en oliën inzitten.

Bent u geïnteresseerd geworden, dan staan er op deze pagina allerlei recepten voor ons ‘’potje pompoen’’. Dit zijn natuurlijk maar een handje vol met opties. Kies een van deze heerlijke gerechten of ga zelf de uitdaging aan en laat ons weten waarmee jij ons potje hebt gebruikt! Bestel de beste basis voor vele gerechten door ons een bericht te doen via social media te doen of ons te contacten via de contact gegevens, op de site te vinden.

Pompoen kip quesadilla’s

Mijn persoonlijke favoriet: quesadilla’s! Je kan er zoveel mee doen! In dit recept maken we hem met kip, en door middel van onze pompoenbasis kan je hem heel makkelijk vegetarisch houden door er bijvoorbeeld aubergine of courgette tussen te doen. Onze Selfmadefood take op de quesadilla’s is geen klassieke bereiding, maar naar mijn mening wel de lekkerste bereiding! Een echte must in quesadilla’s is kaas, dus wees daar vooral niet te zuinig mee.

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Werkwijze

Pompoensoep

Deze soep is heerlijk als lunch of als een voorgerecht voor de tagliatelles of quesadilla’s. Omdat de pompoen erg romig en zacht van smaak is, heb je een heerlijk zachte soep, zonder room of andere vetstoffen te gebruiken.

Aantal personen: 2 (500 ml)

Ingrediënten

Werkwijze

Croutons van oud brood (optioneel)

Pompoen tagliatelles

Tagliatelles is een pastasoort dat onder andere te herkennen is aan de vorm. Dit geeft een hele andere ervaring van eten, waar ik persoonlijk erg van houd. Door het gebruik van tagliatelles verander je de structuur en het mondgevoel van je gerecht in vergelijking met spaghetti. De pompoenversie is echt een aanrader, en is heel gemakkelijk te maken met onze pompoenbasis! Onze favoriete versies van dit gerecht zijn de vegetarische optie of de optie met zalm.

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Werkwijze

Couscous salade

Onze pompoenbasis is ook nog te gebruiken als salade dressing! Met dit recept kan je al je creativiteit kwijt, maak bijvoorbeeld gewoon je eigen salade met de spullen die in je in huis hebt. Onderstaand recept is onze persoonlijke favoriet: onze turn op couscous salade.

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Werkwijze

Grilled cheese sandwich

Een tosti vinden we toch een te simpele benaming voor dit heerlijke gerecht. Onze pompoenbasis maakt dit broodje extra lekker, en je kunt hier wederom je creativiteit helemaal in kwijt.

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Werkwijze